Davet telefonuna dolandırıcı diye inanmayan şef, Michelin Rehberi’ne girdiğini televizyondan öğrendi

Dünyanın en itibarlı restoran kıymetlendirme sistemi olarak bilinen Michelin Rehberi, tarihinde birinci kere İstanbul’dan birtakım restoranları listesine aldı.

Dünya çapında büyük bir ilgi ve kabul gören bu rehberde yer alabilmek için büyük bir rekabet içine giren restoranlardan 53’ü, Michelin müfettişlerini etkileyerek rehbere dahil oldu.

Bu restoranlardan 5’ine Michelin Yıldızı verilirken, 10 restoran ise “Bib Gourmand” ile ödüllendirildi. Birtakım restoranlar ise “tavsiye edilen işletmeler” olarak rehbere dahil edildi.

İlk İstanbul seçkisini bir merasimle duyurmak isteyen Michelin Rehberi yetkilileri, listeye dahil ettikleri restoranları ve şefleri telefonla arayarak geceye davet etti.

Rehberde “tavsiye edilen” işletme olarak yer alan Rumelihisarı İskele Restoranın şefi Nuri Soysal, kendisini ödül merasimine davet etmek için arayan yetkilileri telefon dolandırıcısı zannetti.

Yaşadığı tecrübesi anlatan Nuri Soysal, “Bana bir telefon geldi, ben de dolandırıcı zannettim. ‘Kapat telefonu’ dedim, ismimi söyleyince. Davetiye geldi mi, gitti mi onu söylemediler. Ben de bir daha da arayıp sormadım. Sonra televizyonda ismim okununca olağan ki çok üzüldüm. Nitekim çok hoş bir ortamı kaçırdım. Bütün arkadaşlarım gitti. Ben gitmedim, yanlış anladım. Michelin’den özür diliyorum” dedi.

Michelin Rehberi müfettişlerinin kendilerinin hiç haberi yokken restorana geldiğini belirten Soysal, “Sürpriz oldu bizim için. Bir de gurur oldu. Çok büyük bir heyecanla aldık armağanımızı. Michelin’e teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.

Soysal, restorana kıymetlendirme için gelen müfettişlerin hangi yemekleri beğendiğini bilmediğini belirterek, şöyle devam etti:

“Bizim spesiyallerimiz var, onu mu yedi. Yoksa canlı lüfer mi ve palamut mu yedi, hiçbir bilgimiz yok. Gizlice yemişler gitmişler. Kim geldi, kim yemek yedi bilgimiz yok. Zati bu türlü bir bilgim olsaydı merasime giderdim. Lezzetlerimizi beğenmişler. Bizi ödüllendirmişler. Teşekkür ediyorum hepsine başka ayrı. Buraya gelen konuklarımıza, kime hoş lezzet kattıysak onur verici bir şey oldu”

Michelin Rehberine girmenin bir şef için onur verici olduğunu lisana getiren Soysal, yaklaşık 30 yıldır tıpkı restoranda şeflik yaptığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir